Gligora | Cvjetni | Supernova

Priča o Gligori seže u daleku prošlost, a savršeno opisuje obiteljsku vještinu, duh i zalaganje pretočeno u savršen proizvod.

Gligora

Radno vrijeme
Ponedjeljak 09:00 - 21:00
Utorak 09:00 - 21:00
Srijeda 09:00 - 21:00
Četvrtak 09:00 - 21:00
Petak 09:00 - 21:00
Subota 09:00 - 21:00
Nedjelja* Zatvoreno
Pogledajte posebno radno vrijeme
Adresa
Trg Petra Preradovića 6
10000 Zagreb
Način plaćanja
Gotovina, Kreditna kartica, Supernova poklon-kartica
Telefon
E-mail
Web stranica
Kategorije
Hrana
Adresa
Trg Petra Preradovića 6
10000 Zagreb
Način plaćanja
Gotovina, Kreditna kartica, Supernova poklon-kartica
Telefon
E-mail
Web stranica
Kategorije
Hrana

Počastite se vrhunskim delicijama iz Gligore u centru Supernova Cvjetni

Slane i slatke delicije na jednom mjestu oduševit će sve gurmane i ljubitelje finih, autohtonih zalogaja. Gligora cheese&deli trgovina nudi vam fantastičan izbor domaćih sireva i mliječnih proizvoda po kojima je Gligora upravo i najpoznatija. Paški sir s oznakom izvornosti nešto je što svakako morate probati, a volite li male gastronomske odmake od uobičajenog, za vas su idealan odabir sirevi sa začinima. Oni će se idealno sljubiti s kvalitetnim domaćim vinima, a poslužiti ih možete u kombinaciji sa suhomesnatim proizvodima. 

U ponudi vas također očekuju i domaći začini, maslinovo i bućino ulje u raznim izdanjima, med i pčelarski proizvodi, namazi, umaci i paštete, kao i slane grickalice. Sladokusci će u ponudi pronaći mnoštvo slastica i slatkih grickalica. Limuncini, arancini, smokvenjaci, domaći slatki namazi i domaće čokolade izvrstan su spoj tradicije i neodoljivih okusa idealnih za konzumaciju u raznim prigodama. Birate li poklon za dragu vam osobu koja je ujedno i veliki gurman, ponuda Gligore neće vas razočarati. Odaberite neki od već aranžiranih poklon paketa ili sami odaberite idealne proizvode koji će činiti savršenu kombinaciju baš po mjeri slavljenika.

Gligora vam približava i na stol donosi savršene okuse tradicije

Priča o Gligori seže u daleku prošlost, a savršeno opisuje obiteljsku vještinu, duh i zalaganje pretočeno u savršen proizvod. Osnivač sirane Gligora, Ivan Gligora, ljubav prema sirarstvu naslijedio je od djeda koji je znanje i umijeće prenio na naredne naraštaje. Kako bi dodatno usavršio proizvodnju poznatog paškog sira, Ivan upisuje mljekarsku školu te se zapošljava u mljekari i skuplja praktična znanja o proizvodnji sira. Naposljetku se vraća u rodno mjesto i osniva malu siranu čije proizvode obožavamo i danas i za koje je dobio brojne nagrade i priznanja.  

Kako se širio pogon tako je rastao i broj zaposlenika, a otvaraju se i nova prodajna mjesta na kojima je ponuda obogaćena i ostalim asortimanom koji savršeno nadopunjava ponudu sireva i mliječnih proizvoda poput suhomesnatih proizvoda i tradicionalnih slastica. Gligora je zaslužna i za veliku promociju kraja odakle proizvod potječe jer je jedan od najpriznatiji izvoznih brendova, a ujedno i potiče lokalnu ekonomiju otkupom sirovine od domaćih kooperanata. U Sirani se danas proizvodi preko 450 tona raznih sireva godišnje. Ova inspirativna obiteljska priča protkana je u svakom zalogaju delikatesa koje vas neće ostaviti ravnodušnima i uz koje ćete zasigurno provesti najljepše trenutke druženja i proslaviti najsretnije događaje. Uživajte u domaćim okusima koji odišu tradicijom i kvalitetom.